Sportschool Segers bestaat 37 jaar !!

bloemen-voor-hans

FOTO: Een trotse Hans Segers, die na een mooie toespraak een fraaie bos bloemen kreeg overhandigd van zijn leerlingen

Ja jah………het is alweer 37 jaar geleden dat ik de deuren van mijn school in Voorburg opende.

In de tussentijd is er heel wat gebeurd, zowel leuke en minder leuke dingen…………, maar ik sta nog steeds voor de klas en er zijn veel leerlingen blijven trainen. Een grote groep trouwe assistenten t/m 3e dan (waarvan een aantal al meer dan 27 jaar trainen) behoren inmiddels tot "Segers family" en ondersteunen mij door dik en dun.

Succes maak je met z'n allen ("samen sterk"), respect voor elkaar en een juiste combinatie van krachten bepalen een groot gedeelte van je succes. Passie in de dingen die doet en…... vooral hééééééel vééééé'l plezier in wat je doet, behoren tevens tot de formule voor succes.

Het leven gaat over bergen en dalen en hoe hoger de berg hoe dieper het dal. Zonder dalen bestaan er geen bergen en andersom….. Vroeg of laat kom je in een dal terecht en als je er uit klimt wordt je sterk. Hoe meer dalen, hoe sterker je dus wordt ( je weerstand is zo groot als de ellende die je heb meegemaakt).

Zie een tegenslag nooit als negatief, maar probeer er van te leren. Dus hoe meer tegenslagen, hoe sterker je zal worden !! Door ellende wordt je inventief en haal vooral energie uit ellende dan groei je verder. Als je hoog wilt springen moet je eerst heel diep zakken, dus kijk op langere termijn.

Als je een probleem heb, lach er dan om….. Het lost het probleem niet op maar……. het maakt je wel gemakkelijker om er tegen aan te kijken. Bekijk de dingen die ver zijn van dichtbij en de dingen die dichtbij zijn van ver.

Wat je doet is belangrijk, maar de manier waarop je het doet is veel belangrijker. Het maakt niet uit of je nou een vuilnisman bent of een ingenieur, ……als je passie en plezier heb in je werk dan ben je”gelukkig” !!. Als de vuilnis fluitend zijn werk doet en in alle vrijheid achter de vuilniswagen hangt en hier en daar een kopje koffie krijgt aangeboden van menslievende bewoners, dan zal hij gelukkiger zijn dan de in strak pak gehulde ingenieur die met stevig geknoopte strodas al sjouwend achter zijn semsonite koffer loopt en chagrijnig thuis op de bank neervalt en humeurig zijn vrouw en kinderen afsnauwt omdat ze te uitbundig zijn en het eten niet op tijd op tafel staat te dampen. (andersom kan natuurlijk ook….?

Doe iets waar je goed in bent en zorg dat je daar de “beste” in wordt. En als je het met volledige overgave en volharding doet en je geef je over aan de wetten van de natuur, dan komt succes vanzelf op je pad en zal het geld naar je toestromen. Soms moet je meegeven om te overleven. (De tak van de eik breekt door het gewicht van een pak sneeuw,…… terwijl de tak van de wilg meebuigt waardoor het pak sneeuw er af vloeit. Maar de wilg komt overeind en de eik…….??)

Het leven is een feest, alleen de slingers moet je zelf ophangen !!!!

De jarenlange ervaring met mijn school, hebben mij gemaakt zoals ik nu ben.

Misschien kan het doorgeven van deze evaringen jullie een steuntje in de rug geven op je "levenspad" naar geluk en succes ??

Geniet met volle teugen, want het leven is (lijkt) heel kort !!

Groeten Hans Segers